Gamba's op Aziatische wijze op de ENO plancha
INGREDIËNTEN
Voor 4 personen:
16 gamba's
2 el. nuoc mam
1 el. limoensap
1 el. bruine suiker
1 teentje knoflook, geplet
1 rode paprika, ontpit en in dunne plakjes gesneden
1 groene paprika, ontpit en in dunne plakjes gesneden
1 ui, in dunne plakjes gesneden
1 kom taugé
2 takjes munt, enkel de blaadjes
2 stengels koriander, enkel de blaadjes
1 theelepel sesamolie
4 el. grof gehakte cashewnoten
zout en peper
TIP
om het gerecht pittiger te maken, kan je een kleine chilipeper aan de saus toevoegen.
GAMBA'S OP DE PLANCHA
BEREIDING
- Stop de gamba's in hun lengte op een spies.
- Meng in een kom de nuoc-mâm, citroen, bruine suiker, citroen, knoflook, zout en peper.
- Bewaar de helft van de saus, bestrijk de gamba's met de andere helft.
- Bak ze op de bakplaat van de ENO plancha op een hoog vuur gedurende 2 à 3 minuten.
- Giet de paprika's, ui en taugé op de bakplaat en roer ze gedurende 3 tot 4 minuten regelmatig om. Voeg de rest van de saus toe en laat nog 1 minuut meebakken.
- Dresseer de groenten op een bord en verdeel de gamba's. Bestrooi je bord met een scheutje sesamolie, cashewnoten, munt- en korianderblaadjes.
Smakelijk!