Kip met wit bier en geroosterde groenten op de Kamado
INGREDIENTEN
- Biologische kip van ongeveer 1 kg
- 1 citroen
- citroengras
- 6 knoflook teentjes
- ½ bos koriander
- 1 wit biertje
- 1 courgette
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 2 rode uien
- 5 takjes verse tijm
- 200 gram boter
- mix kippekruiden
BEREIDING
Steek je OUTR Kamado aan, plaats de set roosters inclusief deflector en stook je Kamado op naar 180°C.
Snijd de courgette, paprika en de rode uien in grove stukken. Pers 3x knoflook teentjes en breek de takjes tijm in stukjes. Meng dit geheel met een scheutje olijfolie in een kom en laat de smaken even intrekken.
Voor de kip, snijd je de citroen in vier stukken, halveer de citroengras, neem 3 knoflook teentjes en de koriander en snijd deze in grove stukken. Meng dit en vul de kip hiermee.
Maak voorzichtig de huid los van de kip en wrijf de mix kippekruiden tussen de huid en het vlees. Snij de boter in smalle stukjes en verdeel dit onder de huid van de kip na het inwrijven van de kruiden. Smeer met olijfolie de buitenkant van de huid in en bestrooi met de kippekruiden.
Vul de chicken sitter met je favoriete witte bier. Zet de chicken sitter op de braadpan en verdeel daarna de groenten in de braadpan. Plaats de kip over de chicken sitter. Als je OUTR Kamado op 180°C is, dan kan het geheel op het rooster geplaatst worden. Tijdens het bakken kan je 2 á 3 maal even door de groenten roeren. Na ongeveer 45 minuten heeft de kip een kern temperatuur van 75°C en kan je het geheel uit de Kamado halen.
Smakelijk!