1

Flammkuchen

Flammkuchen_1600x1067px.jpg

De basis van Flammkuchen, een traditioneel Duits/Frans gerecht uit de Elzas, is een dun bladerdeeg dat bedekt wordt met een mengeling van zure room en BBQ saus. Deze basis zorgt voor een verrukkelijke balans tussen knapperig en romig.

Bereidingstijd: 25 min

Moeilijkheidsgraad: Easy

Te bereiden op: Kamado

 

Benodigdheden

  • Heat deflector
  • Pizzasteen
  • Pizzaspatel
  • Pizza cutter
     

Ingrediënten

  • 1 pakje Flammkuchen bodems
  • 1 eetlepel zure room
  • 1 eetlepel BBQ saus
  • 80 gram salami of pancetta
  • ¼ rode ui
  • 30 gram rucola
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel semola
     

Bereiding

  1. Plaats de heat deflector, rooster en daarbovenop de pizzasteen in jouw Kamado en verwarm deze tot een temperatuur van ongeveer 200°C.
  2. Meng de zure room en de BBQ saus.
  3. Strooi wat semola op de pizzaspatel tegen het kleven en leg daarop de deegbodem.
  4. Smeer de mengeling van de zure room en  BBQ saus op de bodem.
  5. Snij de rode ui in ringen en verdeel deze samen met de salami en/of pancetta op de Flammkuchen. Je kan eventueel ook wat BBQ kruiden toevoegen.
  6. Bak deze binnen 10 tot 15 minuten goudbruin of tot bodem mooi krokant is.
  7. Schep de Flammkuchen met de pizzaspatel van de pizzasteen, beleg deze met rucola en besprenkel er wat olijfolie overheen. Snij in 6 gelijke punten en serveer direct. Smakelijk!