Plukbrood

Plukbrood is een kruislings in gesneden Turks brood geheel volgestopt met kruidenboter, pesto en Italiaanse kruiden. Het brood en de kaas, die je over het plukbrood strooit, zal smelten in de oven en zorgt ervoor dat dit brood om van te smullen is!
Bereidingstijd: 35 min
Moeilijkheidsgraad: Easy
Te bereiden op: Kamado
Benodigdheden
- Kamado
- Heat deflector
- Broodmes
Ingrediënten
- 1 ongesneden Turks brood
- 2 eetlepels pesto
- half rolletje look/kruidenboter
- 1 snuifje Italiaanse kruiden
- 1 zakje strooikaas
Bereiding
- Plaats de heat deflector en rooster in jouw Kamado en verwarm deze tot een temperatuur van ongeveer 180°C
- Snijd het Turks brood in de lengte om de 3 cm in, maar niet helemaal door. Draai het brood een kwartslag en snijd nogmaals om de 3 cm in, zodat er een ruitpatroon ontstaat.
- Smeer de look/kruidenboter en pesto tussen de inkepingen en verdeel er de kaas tussen.
- Plaats het plukbrood op de rooster en laat het zo'n 20-25 min bakken.